Nice to meet you!

Mijn naam is Kris Korzelius, ik ben getrouwd en moeder van twee zonen. De jongens zijn beide hoogbegaafd.

Voor mij is de uitdaging van ergens instappen wat me niet eigen is, het vele leren. Kennis is een belangrijke bron van mijn bestaan.
Nieuwe kennis daagt me uit, maakt me nieuwsgieriger om verder te kijken naar elementen die eerder belangeloos leken. Deze nieuwsgierigheid brengt me in contact met andere mensen. Ook lees ik veel en heb ik een brede ontwikkeling die mij in mijn dagelijks leven, zowel zakelijk als privé, veel voordelen biedt.
Toen mijn kinderen zich anders ontwikkelden dan wat als ‘normaal’ ervaren werd kreeg mijn honger naar kennis een nieuwe dimensie. 

Van hoogbegaafd ouderschap naar oudercoach 

Kennis over hoogbegaafde kinderen kun je wel vinden. Door het internet is de wereld schaalbaar, net als de beschikbare informatie. Het filteren van deze informatie op wat op jou en jouw context van toepassing is, is minder gemakkelijk. Wat past bij jou? En wat past bij jouw gezin? In welke fase van je ontwikkeling bevind je je? Dus naast informatie vinden moet je deze kennis ook zo interpreteren dat het op jouw situatie van toepassing is. 

Dan heb ik het nog niet over de weinige informatie die je kunt vinden over ouderschap. Laat staan over het ouderschap in combinatie met hoogbegaafdheid. Lange tijd heb ik me afgevraagd of er eigenlijk wel een wezenlijk verschil was? Hoe anders dan normaal zijn mijn kinderen eigenlijk? Is dat wel zo? Daar hebben toch alle kinderen en dus alle ouders mee te maken? Maakt het echt uit dat het kind wat je opvoedt hoogbegaafd is? 

Dat er een verschil is, is me inmiddels meer dan duidelijk. Bewust en gedreven begeleiden wij de kinderen. Niet dat ik daar echt een keuze in heb. Ik zie het meer als een ontwikkeling. Mijn ontwikkeling. Als mens. Het is de verbondenheid met mijn kinderen die mij elke keer weer vraagt om een stapje verder te gaan. Om ze niet los te laten. Om ze te koesteren en te faciliteren in de specifieke behoeften die zij hebben. Ik leer hen te lezen. Inmiddels zijn mijn zintuigen zo scherp dat ik in een oogwenk weet hoe ze zich voelen. Misschien is dit onze gedeelde energie?

Tegelijkertijd maakt dit me kwetsbaar. Wat als ik nou een keer niet goed oplet? Als ik te laat de tekenen zie? Of als ik deze wel zie maar niet weet wat ik moet doen om hen de handvatten te geven die ze nodig hebben? Het kost me moeite om anderen toe te laten in de zorg. Toch wil ik juist dat er afstand komt. Opvoeden is de kunst van het loslaten toch? 

Door de jaren heen heb ik geleerd op een andere manier naar mensen te luisteren. Gefundeerd door trainingen, vormgegeven en fijngeslepen door praktijkervaring. Door af te stemmen op wat mensen mij willen vertellen stel ik mezelf in staat om me aan te passen aan mijn gesprekspartner en zo een gelijkwaardige communicatie op te bouwen. 

Door het dagdagelijks leren van mijn kinderen weet ik dat niets is wat het lijkt. Dat ik er altijd van uit kan gaan dat ik dingen niet weet en dat dit ook niet erg is. Door me wendbaar op te stellen heb ik de ruimte om te creatief te zijn in mijn reacties en kan ik steeds beter loskomen van ‘hoe het eigenlijk hoort.’ 

Nu ben ik zover dat ik mijn kennis en ervaring met jou wil delen.  

Kennis delen is samen groeien

Ik geloof dat het waardevol is om ouders te begeleiden in hun ouderschap. Met de juiste ondersteuning bouwt een ouder aan vertrouwen en geloof in zichzelf, waardoor hij/ zij makkelijker kan schakelen in gedrag en mindset en zo kan bijdragen aan een optimale ontwikkeling van zijn/ haar kind.

Het is mijn missie om ouders zodanig te begeleiden dat zij, vanuit vertrouwen in eigen kunnen en handelen, in staat zijn de ontwikkeling van hun kind op de eerste plek te zetten.

Graag deel ik mijn kennis en ervaring en ik vind het pure winst als ik merk dat er werkelijk iets met deze kennis gebeurt. 
Ik werk intuïtief en zal dit waar nodig onderbouwen met theorie en modellen. 

Ik ben nieuwsgierig, onderzoekend, toegankelijk en doelgericht. Ik heb een open persoonlijkheid en vind humor een belangrijke factor in het leven. Verder leef en werk ik vanuit de gedachte dat ieder mens zijn eigen kwaliteiten heeft. En dat je met een team meer bereikt dan alleen. Ik heb een positieve mindset en vind het een uitdaging om, op creatieve en oplossingsgerichte wijze, doelen te bereiken.

Naast passievol werken leef ik voor mijn gezin, familie en vrienden. Ook geniet ik met volle teugen van muziek, houd ik van sporten en verlies ik me graag in een goed boek.

Contactgegevens:

Moxie & Sam –  HB Ouderschap in Ontwikkeling
Jacob Catslaan 6
1422 HV UITHOORN

(06) 47 32 6770
kris@moxieandsam.com