LEZEN

Meer dan intelligent

Hoogbegaafdheidsexperts Tessa Kieboom en Kathleen Venderickx leggen de vele valkuilen bloot die aanwezig talent kunnen hinderen. Ze reiken ook concrete tools aan die hoogbegaafden kunnen helpen om hun talenten te laten floreren en gelukkiger in het leven te staan.​

De begeleiding van hoogbegaafde kinderen

Dit boek waarin juist de ontwikkeling van de emotionele intelligentie van het kind voorop staat, biedt een handreiking voor ouders. Het boek geeft talloze gedragssuggesties waarmee zowel ouders als ook leerkrachten een basis kunnen leggen voor het versterken van het zelfvertrouwen, het zelfrespect en het zelfbeeld van hoogbegaafde kinderen.

Een andere kijk op hoogbegaafdheid

Bij hoogbegaafdheid denken we in eerste instantie aan moeilijke concepten kunnen begrijpen en aan snel kunnen denken. Maar bij hoogbegaafdheid hoort ook overspoeld raken door prikkels. En je noodgedwongen aanpassen omdat het lijkt alsof je echte ik niet past binnen de sociale normen. Dat hebben de auteurs allen zelf ervaren en vanuit deze ervaringen beschrijven zij - en bepleiten zij - een andere kijk op hoogbegaafdheid.

Als je kind (g)een Einstein is

Hoogbegaafdheid is géén luxeprobleem! Dit basisboek van Tessa Kieboom geeft een antwoord op veelgestelde vragen als: wat is hoogbegaafdheid precies? Hoe wordt de diagnose gesteld? Wat zijn de gevolgen van hoogbegaafdheid? Hoe ga je het beste om met hoogbegaafde kinderen?

Boeddhisme voor moeders

In de meeste boeken over ouderschap en opvoeding staat het kind centraal, maar Sarah Napthali, richt zich in Boeddhisme voor moeders juist op de moeder. In dit boek geeft ze tips en adviezen over hoe je kunt omgaan met onder meer frustratie, woede en bezorgdheid, en benadrukt ze het belang van nieuwe afspraken maken met partner, familie en vrienden.

Mijn hoogbegaafde kind en ik

Wat is er toch mis met die kinderen? Ze zijn huilerig, nukkig, boos - soms ronduit agressief. In andere gevallen zijn ze juist lui, teruggetrokken of gedragen ze zich afhankelijk. Ouders zitten vaak met de handen in het haar en weten zich geen raad. Totdat ze het eindelijk ontdekken: mijn kind is hoogbegaafd. En dan? Dan gaat de zoektocht verder, met vallen en opstaan.

LEZEN MET JE KIND

Je fantastische elastische brein

Tijdens de eerste tien jaar van je leven groeit je brein snel en leert het steeds nieuwe dingen, maar je kunt je brein helpen door het te trainen. Nieuwe dingen leren, fouten maken, opnieuw proberen en volhouden: daar groeit en rekt je brein van! Leerzaam prentenboek over de anatomie en werking van het brein.

De hoogbegaafdheid survivalgids

In deze survivalgids wordt op genuanceerde wijze aandacht besteed aan hoogbegaafheid. De insteek is: kinderen leren zélf over hun bijzondere gave, de sterke en zwakke kanten inzien, ook de humor ervan inzien en ze krijgen vele tips en voorbeelden (o.a. van andere kinderen) over hoe om te gaan met de intellectuele en emotionele aspecten van hoogbegaafdheid.

Ben jij een cheetah?

Dit boek is niet zomaar een boek! Het gaat over een cheetah, maar eigenlijk gaat het over meer ... Het boek is bedoeld voor (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen als steuntje in de rug. Dit boek biedt jou als ouder / leerkracht / begeleider de gelegenheid om met kinderen in gesprek te gaan over de uitdagingen waar zij tegenaan lopen.

Draakje vurig

Het enthousiaste Draakje Vurig heeft een super-idee. Hij weet precies wat hij wil; varen naar het eiland in het meer! Als het plannetje na al zijn inspanningen toch dreigt te mislukken, wordt meteen duidelijk waarom hij Draakje Vurig heet... Een prentenboek op rijm vol passie en vuur, dat herkenbaar is voor alle enthousiaste, wilskrachtige en toch zo gevoelige heethoofdjes.

Het raadsel van alles wat leeft

Een prachtig kinderboek over het wonder van het leven en de evolutie.

Wat is 'leven' precies, hoe is het ontstaan, hoe planten levende dingen zich voort en waarom gaat alles wat leeft ooit dood? Wat heeft Jos Grootjes uit Driel gemeen met een haai? Of met de bacteriën in zijn sokken? Dat zijn slechts enkele van de grote vragen waar dit boek een helder antwoord op geeft.

Het mysterie van niks - en oneindig veel snot

Duik mee in de wereld van natuurkunde en sterrenkunde; een wereld van tijdreizen, van zwarte gaten, van donkere materie, van deeltjes die dwars door jou en de hele aarde heen schieten en van oneindig veel andere heelallen met oneindig veel andere jou's en mij's – echt waar! Een wereld van het kleinste van het kleinste tot het grootste van het grootste. En een wereld van briljante denkers en wetenschappers die over zo ongeveer alle vragen in het universum hebben nagedacht.

KIJKEN

VOLGEN

GIFTED PEOPLE

Gifted People ondersteunt hoogbegaafden bij het beter begrijpen van zichzelf, bij het (h)erkennen van de rol die hoogbegaafdheid in hun leven speelt en bij het vormgeven van een leven dat past. Want de wereld is mooier als jij kunt doen wat jij het allerliefste doet. Download hier het gratis ebook over hoogbegaafdheid.

NatuurlijkBegaafd

- Katja van Dalen -
Het doel van NatuurlijkBegaafd is gelukkige kinderen door het versterken van zelfkennis van hoogbegaafde kinderen in het basisonderwijs, door te 'zijn' in de natuur met als hoger doel het welbevinden van het kind te vergroten.

The School of Life

Filosofen, kunstenaars, schrijvers en wetenschappers leren ons bewust te worden van thema's waar je op school geen les in kreeg. The School of Life heeft als missie deze ideeën op frisse en eigentijdse wijze onder de aandacht te brengen.