Even voorstellen… mijn naam is Stan

Hoi, ik ben Stan. Ik ben 10 jaar oud en zit op het Amstelveen College. Ik was net 9 toen ik getest werd en te horen kreeg dat ik hoogbegaafd was. Toen zat ik nog op een reguliere school. Toen ik in groep 4 zat begon ik me erg te vervelen op school, maar ik dacht dat het niet belangrijk was. In groep 5 werd het wel weer iets beter, maar in groep 6 zakte het weer weg. Toen werd ik dus getest. Dit kwam ook omdat mijn broertje al getest was, en hoogbegaafd bleek. Ik bleek een IQ (Intelligentie Quotiënt) te hebben van 162, maar dat kon niet want het gaat maar tot 145. Dus werd het neergezet als 145+. Heel weinig mensen hebben een IQ van 145+. De wereldbevolking bestaat ook maar uit ongeveer 2% hoogbegaafden en daarvan is ongeveer 2% met een IQ van 145 of hoger. Maar genoeg daarover, ik werd dus getest, en toen hebben we besloten om mij en mijn broertje, die net in groep 1 zat, over te plaatsen naar een school met een HB-klas.

Nieuwe school

Dus ik ging midden in groep 6 naar een andere school. Eerst was het er natuurlijk superspannend, maar al snel raakte ik er aan gewend. Ik heb in totaal 1½ jaar op die school gezeten, waarbij ik van een coach buiten school ook ondersteuning kreeg. Ik ben van half groep 7 naar half groep 8 gegaan, drie weken voor de eindtoets. Nu zit ik op het voortgezet onderwijs op VWO Gymnasium niveau. Ik ben nu zes weken bezig op school, en vind het nu al heel leuk, en ik heb genoeg vrienden. We zijn ook al op kamp geweest, wat ik altijd heel spannend vond, maar het verliep goed.

Carrière als blogger

En nu heeft mijn moeder me dus gevraagd om af en toe een blog te schrijven, voor Moxie & Sam. Over mezelf en mijn hoogbegaafdheid. Zodat jullie kunnen zien dat hoogbegaafde kinderen nét gewone kinderen zijn. Tot snel!

3 thoughts on “Even voorstellen… mijn naam is Stan

  1. Dion

    Leuke blog Stan! Ik hoop dat je nog meer gaat schrijven.

  2. Eva

    Nou kanjer, wat je school en opleiding je ook brengen gaan voor je carrière, wat mij betreft ben je nu al succesvol blogger. Kijk nu al uit naar je volgende blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.